USKRŠNJE IZDANJE: Divlja Krajna – Što bi Isus igrao?

Dolazi nam novi stari larp, s novim starim pravilima, pokušaj uskrsnuća jednodnevnih događaja u Maksimiru i fantasy larpa općenito. Isusa bi zaintrigiralo ovo jer je ipak riječ o uskrsnuću i to ni manje ni više nego oko Uskrsa, pa ajmo vidjeti što bi igrao.

 

Pogledajmo što nam se nudi od početnih naselja…

Krijesnovci – elitistički snobovi koji misle da su bolji od ostalih samo zato jer imaju više para i bolja jaja, Isus to ne bi odobravao, on je ipak imao više nekakav socijalistički pogled na život, nije bio kapitalist i totalno bi osuđivao Krijesnovčane.

Niš – na prvi pogled se doimaju tolerantni i pravi kršćani, ali onda do izražaja dolazi razlog iza toga, vidi im se pohlepa u očima, sve za novce. Kao što je Isus podivljao i razbio pičku ekipi u Hramu kad su otvorili tržnicu, tako bi i ovdje uletio u #RighteousRage kad bi vidio da ovi rade istu stvar.

Padale – kao i svi pravi bijeli kršćani, Isus je pomalo rasist i ne voli vidjeti tako otvoreno miješanje rasa. A definitivno ne pomaže što su pogani i štuju dvoglavu ribu. Iako mu to malo imponira jer je prvi znak kršćanstva bio riba pa kao ajde, ima nade za njih. Ipak Isus voli opraštati, pa će im progledati kroz prste… ovaj put, ali nikako ne bi tu podigao svoj šator.

Smičiklas – selo vještica, magije i rituala. Isusu bi se to u isto vrijeme to zgadilo, ali ipak je licemjer pa bi ga i potajno privlačilo zbog njegovog interesa po pitanju nekromancije. Otvoreno bi bio protiv, ali bi se svima iza leđa dogovarao s njima, i trejdali bi se za rituale oko podizanja mrtvih i slično. Ipak Isus ima reputaciju za održati, a ne možeš živjeti na slavi starih čuda vječno.

Donji Smiškovci – jad, bijeda i siromaštvo… Primaju sve. Pljačkaši, lopovi, prosjaci i sinovi, totalno geto, a kako je Isus HC (holy christ, ili možda hard core?) igrač, tu bi digao svoj šator.

Što se tiče rase, mislim da je neupitno, svi znamo da je Isus plavooki bijelac od 2 metra čistih mišića i vjere, tako da bi bio Homo balcanicus vulgaris holiensis.

E sad, ako malo pogledamo ŠTO se to točno može igrati, imamo na izbor dvije „klase“. Običan i Magijski Nadaren. Isus je totalno magijski obdaren tako da tu nema previše razmišljanja, plus ako malo bolje pogledamo pravila, vidimo da je klasa Običan malo zakinuta, a kako je Isus oduvijek bio power player, on će min maxati castera za još jači edge u igri.

Znači, zasad smo odabrali rasu, selo iz kojeg dolazi i klasu, ajmo sad skucati te tokene. Već smo spomenuli da je Isus power player tako da si je odabrao klasu koja starta sa 10 extra tokena koje može potrošiti na spellove, plus početnih 15 – to je ukupno 25.

Na prvi pogled bi rekli, da bi Isus uzeo zavoje, da može liječiti i pomagati, ali to je preobično za njega, ako on nešto radi to mora biti maximum swag, tako da kad liječi to radi sa magijom i nekim flashy svijetlećim efektima i puno spominjanja oca svog na nebu, jer propaganda je propaganda. Svi se sjećamo kad je izazvao Simona Magusa na dvoboj, ko ima jači mojo i na kraju ga javno posramio kad je okinuo Otčaraj na njega dok je ovaj levitirao. Tako da bi Isus i sad uzeo Otčaraj, nikad ne znaš kad treba nekog skorojevića staviti na svoje mjesto, ali opet treba biti spreman primiti sve što oni imaju za baciti na tebe i ne trepnuti, Isus zna da je sve stvar percepcija, pa će uzeti koju zaštitu da ispadne baja u duelima. Isto tako je bitno zamazati raji oči o tome kako imaš odgovor na svako pitanje, pa će si Isus kupiti Znalac da se može praviti pametan. Bocnut će si još 1 čarobni oklop, nikad ne znaš kad opasnost vreba iza ugla, zlu ne trebalo. I taman mu ostane da kupi 1 Uskrsnuće, svi znamo kako je digao Lazara i koliko je hypa dobio oko toga, stari trik koji pali.

 

Da rezimiramo, Isus je magijski nadareni čovjek iz Donjih Smiškovaca, koji je kupio:

-Otčaraj magiju 4

-Znalac 5

-Zaštita 3

-Iscijeli x2 4

-Čarobni oklop 1

-Uskrsni 8

 

Najvjerojatnije bi kad-tad nagovorio Orgove da mu dozvole quest da promijeni rasu, da može igrati Undeada, jer bi zaključio da su op, pogotovo u kombinaciji sa Uskrsni, gdje bi mogao fejkati da je živ, a već smo ranije rekli da je Isus powerplayer, licemjer, a bome i malo metagamer, tako da nas to ne bi iznenadilo. Najvjerojatnije bi prodao neku priču orgovima da bi to dodalo na dubini njegovom liku i samoj igri, a ako ne bi pristali, onda bi ih guilt tripao dok ne pristanu.

To je Isusov build za Divlju Krajnu – hoćeš li poći njegovim stopama u Maksimir kao pravi Hrvat i katolik ili ti ništa nije sveto?!

-Krinka Z

 

Divlja Krajina je novi larp Ognjenog mača, nastao kako bi se kroz nova pravila i setting vratili stari maksimirski larpovi. Ako vas put 26. ožujka 2016.g. nanese u Divlju Krajnu, javite nam dojmove na larpokalipsa@gmail.com. Čak i ako tamo ne sretnete Krinkinog Isusa.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s